A kedvezményezett neve: Nyírlugos Város Önkormányzata     A projekt címe: Bölcsőde létesítése Nyírlugoson     A szerződött támogatás összege: 418 656 832 Ft     A támogatás mértéke (%-ban): 100%          A projekt tartalmának bemutatása:  

A projekt keretében kettő csoportos bölcsőde kialakítása valósult meg. A bölcsőde önkormányzati tulajdonú ingatlanon új épületként került kialakításra. A környezetterhelés és az energiaigény csökkentése érdekében, megújuló energiaforrás került kihasználásra. A bölcsőde kialakítása a teljes körű akadálymentesítés figyelembevételével, a jogszabályban meghatározott kötelező helyiségek létesítésével valósul meg, továbbá a legmodernebb energetikai szabványoknak is megfelel az épület. A bölcsőde új ellátási formaként jelenik meg a településen, ezáltal a működtetéshez szükséges alkalmazotti létszám új munkahelyként jelentkezik a településen. A projekt eredményeként létesült bölcsőde hozzájárul a 3 év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra való visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez. A fejlesztés hozzájárul az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtéséhez, biztosítva ezzel a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetőségét Nyírlugos település lakosainak- kiemelten a gyerekek számára.

   

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírlugos Város Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

 

A projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00038

     

A projekt megvalósításának befejezése: 2023.10.31.

   

BÖLCSŐDE

 
Nyírlugos