Lugosi Krónika
A Lugosi Krónika pdf formátumban.
Megtekintéséhez Adobe Acrobat Reader szükséges.
Gyengénlátóknak
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

TOP 2.1.3 Pályázat

 

TOP 2-1-3 Pályázat

Sajtóközlemény

CSAPADÉKVÍZELVEZETŐ HÁLÓZAT FEJLESZTÉSE NYÍRLUGOSON

Nyírlugos VárosÖnkormányzata 2016. július 29. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez a nyírlugosi csapadék- és belvízelvezető rendszer fejlesztésére, melyet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok vezetője 99 230 800 Ft, azaz kilencvenkilencmillió-kétszázharmincezer-nyolcszáz forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélt.

 

Nyírlugos Város Önkormányzata célul tűzte ki a település csapadék- és belvízelvezető rendszerének kiépítését és fejlesztését. A projekt keretében Nyírlugos településen több belterületi utcában került kiépítésre, illetve fejlesztésre a csapadék- és belvízelvezető rendszer.

A projekt célja a csapadék- és belvíz biztonságos elvezetése a károk megelőzése érdekében. A fejlesztéssel érintett területen biztonságossá vált a csapadékvíz helyben tartása az egyre szélsőségesebbé váló időjárási körülmények között is. A kiépítésre kerültek a csapadék- és belvízvédelmi létesítmények. A megfelelő vízelvezetés biztosításával megszűnik az utak és a burkolt felületek állagának romlása is. A fejlesztés célja a lakóingatlanok belvízveszélyének csökkentése, az utak védelme, a csapadékvíz megfelelő színvonalú elvezetése.

A beruházás hozzájárul a település környezeti állapotának javításához, a helyi vízkár csökkentéséhez, s ezáltal élhetőbbé válik a település.

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Nyírlugos Város Önkormányzata 100 %-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásban részesült.

A projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00046

A projekt címe: „Csapadékvízelvezető hálózat fejlesztése Nyírlugoson”

A szerződött támogatás összege: 99 230 800 Ft.

 

A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017. június 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019. április 30.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.